Through Nine Worlds

Törpe Duo special

Nyomozás Leffwynna után

Ecco úgy dönt, hogy jövőbeli szívességekért cserébe megéri neki segíteni Leffwynna felkutatásában Aldriknak. Így hát készít egy elég furcsa fantomképet, majd nekivágnak Sigilnek. Útközben benéznek a Harmónium őrposztra és utána érdeklődnek Leffwynna eltűnésének, de a keményfejűek se tudnak többet.

A Tizedik Bugyorban megveszik az újabb jelszót, majd Ecco ismét rendel egy korsó baatori vérbort. A kocsmárostól megtudják némi körítésért, hogy miután idejött Leffwynna, a törzsközönség elszórakozott vele, amjd Igrik adta el.

Igrik egy vén, kövér tiefling. Most is itt ült egy asztalnál, egy szeppent leányzó társaságában. Ecco elmondja, hogy Aldrik jóban van a Vörös Halállal, Aldrik viszont eljátsza a tudatlant, akinek nem esik le, hogy Igrik rabszolgának adta el Leffwynnát. Mindenesetre alkut kötnek vele. Ő elmondja, hogy kihez került az elf nő, cserébe azt kéri, hogy Aldrik vigyen el személyesen egy üzenetet Tangromnak, egy törpe kovácsnak.

Tangrom az Írnokok Negyedében lakik az üzenet pedig az, hogy “A sétapálcát három napon belül készítse el és tegyen lakatot a kelepcéjére”. Ő is egy ysgardi törpe mesterember, meglepően halk szavú. Két törpénk átvágott hát a Kaptáron, óvatosan figyelve arra, hogy a nagyobb utakon maradjanak. Aldrik érdeklődik, hogy vajon bajban van-e Tangrom, tudna-e segíteni neki, de a törpe azt mondja, hogy nem.

Ezután elmennek az Üveg és Kancsóba, hogy felkeressék a két gith rabszolga kereskedőt (Zess’dek és Zairga). A bejáratnál egy trollasszony fogadta őket. Sok ork volt itt, egy társaság bele is kötött Aldrikékba, hogy a helyükön ülnek, de Aldrik nyugodtan lekezelte őket, mígnem az egyik trollasszony odébb nem hessegette a kötekedőket.

Megtudják, hogy a hely a hátsó teremben tartott gladiátor meccsekről híres, és látják hogy egyre több vendég szivárog el hátra, miután kipengettek két dénárt a pultnál. Ők is befizetnek hát és a hátsó retyóból nyíló titkosajtón át bejutnak a gladiátor viadalok termébe. Néhány githhez csapódnak, akiktől megtudják, hogy Akra, egy három karú küklopsz a helyi bajnok, őt lehet kihívni. A jelenlegi kihívó egy helyi izmos legény, aki egy ideig egészen jól állja is a sarat, fürgén kikerüli a küklopszot, de végül hozzácsapják a verem falához, majd a küklopsz szétveri és végül széttépi.

A brutális jelenet után az elégedetten távozó közönséggel barátkoznak tovább törpéink. Megtudják tőlük, hogy a két rabszolga-kereskedőt egy ideje nem látták. Állítólag megzápultak és a Kapuházban vannak. Arról hadováltak, hogy valamilyen nő kísértete üldözi őket.

Tovább járták hát a Kaptárat, és egyszer meg is megpróbálták lékelni őket. Egy kisgyereket láttak, aki az egyik pocsolyában játszott. A Kaptár pocsolyái elég veszélyes dolgok, ebből mérges gáz csapott ki. Aldrik nekiiramodott és kimentettea fuldokló gyermeket. Elő is került a gyermek anyja, aki hálálkodva vette át porontyát… közben pedig megpróbálta lenyúlni Aldrik erszényét, de szerencsére észrevették.

A Kapuházban egy troll fogadja őket, Caxx, egy szófukar alak, aki szigorú tekintettel méregette őket. Megtudják tőle, hogy a két githt egy elf nő ápolja. Némi ízelítő után a Sivár filozófiába, beengedik őket a “betegekhez”. Hamar világossá válik számukra, hogy a két gith nem őrült, csak ide menekültek. Meglepetésükre megtudják, hogy nem kísértet, hanem egy vámpír elől, aki egy törpe nő!

Egyik aukciójukkor csapott le rájuk, de elmenekültek. Ezután elrejtőztek a Kaptárban, de látták, hogy egy patkány követi őket rejtekhelyükig. Ekkor nem várták meg az éjszakát, hanem ide menekültek, az őrültek házába. Aldrik elég rosszallóan nézett a két rabszolga kereskedőre. Megpróbálta rávenni az ápolónőt, hogy menjen el az ajtó mögül, hogy jobban rá tudjon ijeszteni a két városi lovagra, de az nem állt kötélnek.

Ecco viszont megállapodott velük, hogy azért a sötétért cserébe, hogy kinek is adták el Leffwynnát, megpróbál segíteni nekik a vámpír nővel szemben, akiről sejtette, hogy Ulma. Megtudják, hogy a Tűzszünetbe adták el a lányt, Vörös Meriannának.

Hazatértek és Barnardnál érdeklődtek utána a helyzetnek. Megtudták, hogy a Tűzszünet itt van az Alsó Negyedben valahol a Felnégyelt Lovag fogadója alatt. A Felnégyelt Lovag orkok és kemény kötésű zsoldosok törzshelye, ahol démonfajzatok is gyülekeznek. A fogadó ajtaja ugyanis kapu Acheronra – ám csak akkor nyílik ki, ha valaki félelemmel teli szívvel, az életét menekítve lép át rajta. A Tűzszünet pedig valahol a föld alatt van és démonok gyülekezőhelye, ahol a tulajdonosnő, Vörös Merianna, varázshatalmával tartja fenn a tűzszünetet köztük – innen a név.

Összeszedve bátorságukat bemennek a démonok és orkok közé. Aldrik elnyeri a fogadós szimpátiáját azzal, hogy hajlandó megkóstolni legújabb főztjét. Ezután némi leves kicsengetése után megtudják, hogy a Tűzszünetbe az egyik föld alatti szobából lehet lejutni.

Leereszkednek hát a hosszú csigalépcsőn és egy hatalmas ciszterna közepén találják magukat. Vaskos tartóoszlopok erdőszerű rengetege veszi körbe őket. Maga a kocsma a csarnok közepén egy emelvényen áll, közepén a bárpulttal és konyhával. Az emelvény alá csapóajtók vezetnek, ahol a kocsma raktárai és a rabnők szállásai rejtőznek. A ciszterna többi részét vasrácsozat borítja és a romok és falak labirintusa rejlik alatta.

A démoni vendégek ellenségesen figyelik a két törpét, akiket egy tiefling lány szolgál ki, akinek nyakában egy hosszú lánc van, majd elbeszélget velük Merianna is. Jelzi nekik, hogy nem kívánatos vendégek errefelé, de azt megtudják tőle, hogy kellő pénzért hajlandó eladni Leffwynnát. Ez az ár azonban kétszáz arany. A törpék még megkérik, hogy mutassa meg nekik, hogy valóban itt van-e az elf lány, majd ezután távoznak.

A lány kiváltását Frekir Jodsonra és az Érzéki frakcióra bízzák, ők a feladatukat, Leffwynna felkutatását elvégezték.

Felkeresik még Ulmát, hogy megkérdezzük tőle, miért is üldözte a két rabszolga kereskedőt. Megtudják tőle, hogy elhatározta, szabadidejét önbíráskodással tölti, persze kerülvén a feltűnést. Mindenesetre az, hogy ez a két kereskedő kisfiúkat is árusított perverz megrendelőik számára az már túl sok volt a konzervatív törpe nemeshölgy számára, így lecsapott rájuk.

Ecco elmondja, hogy ő megígérte, hogy szól az érdekükben, úgyhogy ezt meg is tenné. Abban maradtak, hogy a törvény kezére adják őket. Amennyiben pedig a bíróságon megvesztegetéssel vagy más módon megúsznák a büntetésüket, akkor Ulma még mindig lecsapat rájuk szabadon.

XP

Aldrik 160 × 4 = 640 xp

Paladin: lekezelte a kötekedő orkokat balhé nélkül. Kimentette a mérgesgázból a gyereket. Segíteni próbál Tangromnak is. 60
Fejvadász: megtalálja Leffwynnát. 30
Vörös Halál: meg akarja büntetni a rabszolga kereskedőket. 30
Jellemvonások: eljátszotta a naívat, ha kell, figyelmeztetés ellenére Idrikkel el akar számolni 40

Ecco 115 × 4 = 460 xp

Pap: 0
Festő: fantomképpel bénázik. 15
Sorskovács: nem segített a mérgesgáznál a gyereknek. Megalkuszik a githekkel és be is próbálja tartani. 30
Jellemvonások: Harmóniumnál érdeklődik. Hozzájárult, hogy Leffwynna visszanyerje szabadságát. 60

Comments

Acheron Acheron

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.