Through Nine Worlds

Ecset nyomában II.

Vad erdei hajsza a Vad Hajsza erdejében

Hőseink követték a karaván nyomát a baljóslatú téli erdőben, ahol varjak kezdték el követni őket. Eljutottak egy furcsa kőépülethez, amely egy ház alapzata volt. Hosszas vizsgálódás után arra jutottak, hogy a kőalapzat egy mágikus ház része, amely ház képes ideteleportálni. Ennél azonban érdekesebb volt, hogy találtak egy kupac koponyát.

Azt is megállapították, hogy a karaván túlélői éjszaka értek ide, a gnollok elől menekülve, tüzet gyújtottak, majd mikor meglátták a koponyákat inkább azonnal továbbálltak. A karavánt óriás kutyák és egy harciszekér nyomai követik. Madou beszél a hollókkal, akik mesélnek neki a Vadászról, aki erre járt. Dina rájön, hogy a Vad Hajszáról van szó.

A nyomokat követve egy véres tisztásra érnek. A tisztáz közepén egy férfi fekszik, hatalmas vértóba fagyva, ruhája cafatokban. Azonban a férfi fejét fájlalva felébred és semmilyen seb nincs rajta.
Henvaldnak hívják, és Yi Deng egyik karavánőre volt. Mikor előző éjjel üldözték őket, szétváltak egy pataknál, ő egy lovon eljött errefelé. A lovát pár száz méterrel odébb találják meg holtan. Madou meglepve állapítja meg, hogy a ló lába rózsa illatú.
Henvalddal tanakodva rájönnek, hogy Yi Deng, mielőtt elküldte volna Henvaldot, a lovát lelocsolta rózsavízzel, amit szállított, hogy a hajsza az ő nyomát kövesse, ne a többiekét. Henvald szitkozódik, hogy ha elkapja kinyírja Yi Denget. Ha elér Excelsiorba, majd az ottani tolvajklán, a Szent Árnyék segítségét fogja kérni, azok szívesen bánnak el kapzsi, szemét kereskedőkkel.

Visszamennek a nyomok mentén a patakig, és végül megtalálják a karaván nyomait. Több ember szakadt le a karavánból, egyikükkel, a gith Fun-zizddel találkoznak is. Ekkor azonban már alkonyodik és a hajsza csaholása közeledik. Összecsapnak néhány óriás kopóval, majd menekülőre fogják.
Fun-zizd, mikor megtudja, hogy Henvald már meghalt egyszer, elmondja Quenalnak, hogy akit a hajsza megöl, az újra és újra feltámad – viszont soha nem hagyhatja el az erdőt, ami a hajsza vadászterületét. És amíg vele tartanak, addig ők se!

Nemsokára utólérte őket maga a vadász is, úgyhogy megálltak és felkészülten várták. Madou egy fáról ráugrott a harci szekerére és jó ideig lefoglalta, eltörve íját és elszakítva kocsijának gyeplőjét, míg a többiek megküzdöttek az óriás kopókkal. Ebben Ecco új varázslata, amellyel szellemharcosokat idézett, sokat segített. Végül csak a vadász maradt, aki leugrott a kocsiról, amin csak Madou maradt, de végül őt is legyőzték.

No persze Dina figyelmeztette őket, hogy a Vadász halhatatlan, valószínűleg holnap újra visszatér. Ekkor Fun-zizd neki is elmondta, hogy mitől fél. Dina hallgatott a dologról, de mikor pár óra múlva feltűnt neki, hogy valóban nem távolodnak az erdőből, feltárta a dolgot a többiek előtt. Végül is Henvald elvállalta, hogy saját útjára megy, ellátták felszereléssel előtte persze.

XP

Aldrik 90 × 5 = 450 xp

Paladin: küzdelem a Vad Hajsza ellen. 40
Fejvadász: tolvaj nyomában haladnak 20
Kegyelem gyilkosa: helyteleníti, hogy Yi Deng a Henvald nyomára terelte a hajszát. 30
Jellemvonások:

Dina 100 × 5 = 500 xp

Varázsló: elemzi a mágiát a ház körül, harc a hajszával. 40
Tudós: vad hajszáról magyaráz a többieknek. 30
Guvner: kielemzi, hogy valóban nem tudják elhagyni az erdőt Henvald társaságában. 30
Jellemvonások:

Ecco 115 × 5 = 575 xp

Pap: áldásokat osztott és megidézett szellemei taroltak a kopók közt. 60
Festő: leskicceli, amint Madou a hollókkal beszél. 15
Sorskovács: egymaga próbál meg nyomot keresni. 20
Jellemvonások: Sürgeti a többieket, hogy az ecsetet és a tolvajt kövessék, ne a házat vizsgálgassák. 20

Madou 170 × 5 = 850 xp

Barbár: ráveti magát a Vadászra és keményen harcol 60
Vadonjáró: hollókkal beszél. Nyomkövetőként vezeti a csapatot. 30
Istenember: Át akarja venni a vadász helyét, mint istenség. 20
Jellemvonások: étkezési szempontból megvizsgálja a koponyákat. berzenkedik attól, hogy Ecco megáldja. Trükkösen harcol, szabotálja a vadász íját, majd szekerét. 60

Malcolm 90 × 5 = 450 xp

Tolvaj: fáról mesterlövészkedik 30
Mesterember: 0
Érzéki: megkóstolja a húsát a lónak. 20
Jellemvonások: felidéz történeteket a Vad Hajszáról, vadonjáróként ténykedik, mint nagybátyja 40

Quenal 100 × 5 = 500 xp

Varázsló: harc a Vad Hajszával. 40
Tudós:
Guvner: kielemzi a ház természetét. 30
Jellemvonások: vizsgálgatja a ház kőalapzatát, elfogadja Yi Deng lépését túlélő technikaként 30

Comments

Acheron Acheron

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.