Through Nine Worlds

Ecset nyomában III.

Excelsior

Excelsior kapuvárosa felé közeledve estefelé érdekes bonyodalomba akadtak hőseink. Először az tűnt fel, hogy egy lovas közeledik feléjük. Az úton csak Ecco és Madou maradt, a többiek elrejtőztek mindenfelé. Azonban mint kiderült a lovas is így tett, mígnem Madou meg nem találta.
Egy 40 év körüli, jóképű, sötétbőrű bajszos fickó volt az, csillogó páncélban. Nagy fekete lován arannyal ékített lószerszám volt, és egy tizenhat év körüli, szőke szép leány volt vele. A lány megkérte őket, hogy ha üldözőikkel találkozzanak, vezessék félre őket. A férfi nem örült, hogy hazugságra kell kérnie őket, de megjegyezte, hogy ha a lány apja utólérné őket, abból vérontás lenne.
Ezután másfél órával találkoztak egy nagyobb lovascsapattal, akik az előzőeket keresték. Ezeket az előző lovas fia vezette, de velük volt a vőlegény is , akitől a lányt elrabolták. Mint megtudták az elrabló Lord Gurasha, a Felkelő Nap Tornyának ura, akinek már négy felesége van. A lány, Carla Fjorisdottir azért érkezett hozzá, hogy Kamanduhoz adják hozzá, aki Gurasha istállómestere. Szerencsétlen Kamandu nem egy szívtipró alkat: nagy orrú, nyúlánk, gülüszemű, ráadásul az egész helyzet összezavarta és bizonytalan volt, mit is kellene tennie.
Abban a lovasok egyetértettek, hogy jobb lenne még azelőtt utólérni Gurashát, mielőtt olyasvalamire kerül sor közte és Clara közt, amit nem lehet visszacsinálni. Távozáskor még megkérték a csapatot, hogy nem lenne jó, ha a lány apját a nyomukra vezetnék.

Ezért kissé odébb táboroztak le, Quenal pedig egy riasztó varázst tett az útra, hogy megzavarja őket. Pár óra múlva fel is csendült a varázslat és néhány lovast egy ideig fel is tartóztattak.

Eme izgalmas botrány után másnap inkább nem tértek be Lord Gurasha lebegő tornyába, hanem siettek tovább Excelsiorba. Ott a városi őrök szigorúan kikérdezték őket, de végül is gond nélkül bejutottak a városba. A Menedék nevű fogadót keresték fel, mert azt mondta nekik Henvald, ott tudnak kapcsolatba lépni a Szent Árnyékkal.

Ecco rá is kérdezett erre a fogadósnál, aki viszont felháborodott. Később a fogadós lánya jött oda hozzájuk, leszídta Eccot, hogy miért beszél a tolvajklánról a “papus” előtt. Elmondta, hogy a Szent Árnyék csak gonosz kereskedőket károsít meg, ezért vitatott a megítélése. A főkancellár asszony hajlandó szemet húnyni felettük, Tyr lovagjai azonban nem értenek ezzel egyett. Elmondták neki, hogy egy tolvajt kergetnek és egy gonosz kereskedőt, mire Ingrid azt mondta, hogy egyikük, a legcsendesebb, éjjel menjen le a pincébe. Ide azonban már nem mentek le, ugyanis az este folyamán megtudták hová ment Tarvado.

Ezt EccoYi Dengtől tudta meg, akit a frakcióból ismert. Aldrik viszont igencsak fenyegetően nézett a kereskedőre és éreztette vele, hogy tudja mit tett Henvalddal. Tarvado mindenesetre megérkezésükkor elköszönt a karavántól és elment Lucendio könyvesboltjába.

Aldrik mogorván kivonult a Zarándok Pihenőjéből és elment a könyvesboltba. Épp bezárt volna az öreg, de elbeszélgettek hosszan, vett tőle egy térképet. Elmondta közben, hogy Taradótól hallott többek közt a könyvesboltról, mire az öreg elmesélte, hogy ismeri a fiatalembert. Együtt nézegették két napja a Celestia Hegyének tájairól szóló illusztrált könyvét: Tarvado kellően költői helyet keresett, amit meg akart festeni. Guihirron Vízesését választották ki, amely Mercuriában található (második szintje a síknak).

Némi városnézés és bevásárlás után másnap délben nekivágnak Celestia Hegyének. A kapu a Fehér Tornyok egyikében található. A lépcsőt járva egyszer csak azon kapták magukat, hogy pár méter magasból egy tengerbe csobbannak. Egyedül Malcolm tudott úszni, aki Dina segítségére sietett, miközben lent óriási csápos alakok mozdultak meg. Szerencséjükre ezek az alakok valamiféle furcsa polip-kentaurok voltak, akik segítőkészen kimentették őket és partra vitték. Megtudták tőlük, hogy a tenger vize szentelt víz, amely égeti a démonfajzatokat, ha azok megpróbálnak ide behatolni.

A csillagfény alatt, a gyönyörű tengerparton megszárítkoznak, majd a két guvner elmondja a többieknek, hogy itt ne várjanak napfelkeltére. A tengerparton látnak a távolban egy várost, bent a vízben pedig egy szigetet és egy lángoló tornyot, de inkább nekivágnak az előttük tornyosuló hatalmas hegységnek, hisz fel kell jutniuk a második szintjére, Mercuriába!

Egy patakvölgyet követnek felfelé, majd a sziklába faragott, kétszáz méter magasba vezető lépcső tövében találják magukat. A lépcsőn furcsa alakokat látnak. Mikor felérnek hozzájuk, látják, hogy ezek modronok, akik egyenletes méretűre csiszolják épp a lépcsőket és rájuk se hederítenek. Mivel nehezen férnek el mellettük, ezért inkább Madou és Dina előre megy (utóbbi varázslattal) és leengednek egy kötelet, hogy a csapat meg tudja kerülni ezt a kanyarulatot.
Odafönt újabb modronokkal találkoznak, akik közlik velük, hogy az ő területükre értek és csak engedéllyel mehetnek át. Dina megpróbálja kimagyarázni magukat, arra hivatkozva, hogy ők guvnerek, akik tudást keresni jöttek ide, de balszerencséjére rábólint arra a kérdésre, hogy ők ezek szerint felderítők. A modronokat vezető kvadrón közli, hogy a felderítőket meg kell ölni, nehogy hírét vigyék a modron behatolásnak! Így már a Madou által korábban észrevett vérfoltok is értelmet nyernek.
A modronok a szirt tetejéről dárdákat hajigáltak rájuk, miközben ők a lépcsőn és mászókampóval próbáltak feljutni. Madou, Aldrik és Ecco jutott fel végül, míg a többiek lentebbről lőfegyverekkel és varázslatokkal támogatták őket.
Madou átcikázott a modronok lába közt és egyenest vezetőjüknek rontott, akit letaszított a mélybe. A modronok közül a gömböcszerű monodrónok annyira ostobának bizonyultak, hogy kettő közülük egyenest belesétált a Dina által megidézett pengefelhőbe is! Így végül is elbántak a modronokkal.
Közben megállapították, hogy a varázslás itt nehezen megy – minél kaotikusabb és gonoszabb valaki, annál nehezebben. Viszont a gyógyító varázslatok kétszer olyan hatékonyak.

XP

Aldrik 140 × 10 = 1400 xp

Paladin: hősiesen előre tör a modronok elleni harcban, Henvald halálát meg akarja bosszúlni 60
Fejvadász: segít falazni a lányszöktetőnek, hogy ne legyen balhé. Excelsiorban nem késlekedik, rögtön nyomozni kezd, ki is deríti, hová ment Tarvado. 30
Kegyelem-kivégzője: beolvas Yi Dengnek és érezteti vele, hogy ha más körülmények közt találkoznak, elbánna vele. 30
Jellemvonások: elmagyarázza Yi Dengnek, mennyire kicseszett Henvalddal. 20

Dina 100 × 10 = 1000

Varázsló: mászás helyett teleportál folyton, jól elhelyezett pengefelhővel több modronnal végez. 50
Tudós: 0
Guvner: törvénykönyvet akarnak szerezni Quenallal, lányszöktetésnél is a jogi dimenzión gondolkoznak. 30
Jellemvonások: kerít Quenalnak a fogadóban, lefitymálja a vőlegény megjelenését 20

Ecco 110 × 10 = 1100 xp

Pap: kísérletezik varázslataival, áldozatot mutat be Thornak. Hősiesen, egy kézzel csimpaszkodva leránt egy modront. 60
Művész: 0
Sorskovács: pénzt akar a lányszöktetőtől, információt vesz Yi Dengtől. 30
Jellemvonások: Kicsalja az őrökből, hogy Tarvado átment már a kapun. 20

Madou 120 × 10 = 1200 xp

Barbár: brutálisan pusztít a modronok közt. 60
Vadonjáró: 0
Istenember: 0
Jellemvonások: lelöki a modron vezért a szikáról, lányrablás kultúráján elmélkedik. Bizalmatlanul méregeti a fogadó vendégeit, hogy biztos rejtett fegyverek vannak náluk. 60

Malcolm 110 × 10 = 1100 xp

Tolvaj: Falaz a lányszöktetőnek. Diplomatikus próbál lenni, mikor a tolvajklán után kérdezősködnek. Bizalmatlanul méregeti a fogadó vendégeit, hogy biztos rejtett fegyverek vannak náluk. Felmászva próbál a modronok hátába kerülni. 60
Mesterember:
Érzéki: Megnézi a kilátást a magasból, meg akarja nézni hogy ég a szentelt vízben egy démon 30
Jellemvonások: randizni viszi DInát a városban 20

Quenal 110 × 10 = 1100 xp

Varázsló: Alarm trükk, hogy megzavarja a lány apját. Modronok elleni varázslatok. 50
Tudós: repülő tornyokat meg akarja vizsgálni. 20
Guvner: törvénykönyvet akarnak szerezni Dinával, lányszöktetésnél is a jogi dimenzión gondolkoznak. 30
Jellemvonások: belekérdez a lányszöktetőt üldözőkbe, miközben mindenki más falazni próbált. 20

Comments

Acheron Acheron

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.