Through Nine Worlds

New Year in Sigil III

Útonállók az Erdőben

Mesore (XII.) hónap 27.

Hőseink (vagy talán antihőseink?) négyen útonállásra készülnek. Miután szembesülnek azzal hogy a Külvidéken tél van és vékony hóréteg borítja a tájat, kiválasztanak Sylvania és a kapu közt egy tisztást, ahol kellően jeges a hó, és a közeli fákon rejtőznek el. A tervük az, hogy Madou ráront a karavánőrökre, míg a többiek a fák tetejéről fedezik, miközben a kissé odébb elrejtőzködő Doug odasurran és szétveri a hordókat, amíg Madou a minotauruszokkal kergetőzik.

A haditerv egészen jól bevált, annak ellenére, hogy egy elf és egy ember zsoldos is kísérte a karavánt és az elf észrevette a rejtőzködő haramiákat.
Madou rendkívül jól fogócskázott a havas tájon el-elcsúszó minotauruszokkal, a karaván elf vezetőjét a többiek egy gyors össztűzzel leterítették, a számszeríjjal lövöldöző harcost pedig Doug szúrja hátba, majd Ecco villám-dárdája csapódik belé. Végül még egy varázslatra szükség van, hogy kivégezzék és Doug nekilát a hordók szétverésének.
Eközben pedig Madou, aki kapott a minotauruszok egy-két kegyetlen rúgást és vágást, bosszúszomjas varázskardjától hajtva szembeszáll velük, miután becsalta őket a fák közé, ahonnan a többiek varázslatokkal és nyilakkal támadták őket. Az egyik minotaurusz eddigre már meghalt. A másik végül feladta a fürge félszerzet kergetését és Quenal fájának rohant neki. A rémült varázsló tűzvarázslata azonban leterítette.

Kissé meglepve állapították meg, hogy tervük olyan jól sikerült, hogy nem csak elcsalták az őröket, de meg is ölték őket. Igaz ugyan, hogy két szekérhajtó elmenekült (a harmadik altatás varázslat áldozata lett), úgyhogy nekiláttak a fosztogatásnak. Eközben Madou észrevette, hogy a szekérhajtó csak színleli az alvást, úgyhogy gyors mozdulattal elvágta a torkát.

Madou a minotauruszok nyelvét és farkát vágta le, mondván hogy jó lesz ez vacsorának, és egy szarvat is sikerült letörnie, amiből majd kupát akar készíteni. Eközben Ecco visszavette mágikus lándzsáját és kizsebelt az ember zsoldost. Mint kiderült az ember jóval szegényebb volt viszont, mint az elf.
Zsákmánnyal megrakodva hagyták maguk mögött a csatateret, ahol az elf holttestét még el is ásták a hó alá. A vér és a szétvert hordókból kifolyó bor festette vörösre a havas tájat, intő jelként Damaenornak, hogy mi vár arra, aki nem fizeti meg a muzsikát Barnard Bandájának.

A vágta így sikerrel zárult. Anlesthion 10% felárral tudta eladni Maraaknak a bort, Quenal pedig egy guvner következetességével vallatta ki a csapatot arról, hogy ki mit zsákmányolt és adatta be velük a közösbe.
Még aznap este Doug elvitte őt egy gith sefteshez, akinek eladtak egy-két fegyvert, a többit pedig felbecsültették. Quenal egy rövidkarddal, Malcolm egy rövidíjjal gazdagodott, a többiek pedig megkapták részüket leves formájában. Egyedül az elf díszes láncingét nem adták el, arra ugyanis a seftes azt mondta, hogy így most 35 aranyat adna érte, vagy várnak, amíg talál vevőt és akkor akár 45-50-et is kaphatnak.

Ecco nekilátott a pincéből a törmelékek kipakolásának, Madou pedig otthon egy furcsa üzlet részévé vált. Két végzetőr muzsik, egyikük gyíkember, arra készül, hogy elrabolják Melira Ulmant, aki korábban pszionikus képességeivel kiolvasta gondolataikat. Ehhez akarnak a gnóm nővel készíttetni egy pszionikát gátló eszközt, mégpedig úgy, hogy vesznek a githektől egy pszionikát fókuszáló fejpántot és Dofizzix majd megfordítja nekik a hatását.
A gnóm nő először fogja a fejét, hogy ez nem így működik, de aztán kitalálja, hogy ha a kristály polaritását megfordítanák, akkor akár működhetne is a dolog.

Másnapra el is hozzák neki a fejpántot. Este Dofizzix feladja Madoura, de érezhető hatása nincs. Mondja Madounak, hogy hordja egy hétig, hátra addigra feltöltődik valahogy a pszi kristály benne és aktiválódik a kütyü.

Este a Hableányban gyűlt össze Aldrikot leszámítva mindenki, ahol is egy egészen jó nevű bárd, Amrathion Fyllon megjelent és spontán duettet énekelt Tarával. Már ekkor látható, hogy jól működik köztük a kémia, Doug nagy bánatára. Ecco és Dina rögtön odacsörtet az egymással kettesben beszélgető énekesmadarokhoz, hogy megzavarják románcukat, de a bárd könnyedén kezeli a helyzetet. Mi több, felajánlja a fogadósnak, hogy ingyen fog itt dolgozni (noha ez jóval az ő hírneve alatti lóca), pusztán a borravalóért, amit kap.

Eközben Madou és Finda, az egyik pincérlány fogadást kötnek. Madou arra fogad, hogy a bárd még aznap éjjel bejut Tara ágyába. Dina eközben, igazi tapasztalt hokhemként, udvarlási tanácsokkal látja el Dougot.

Annyira felkavarja ez a drámai fejlemény hőseink békés mindennapjait, hogy Malcolm rászán egy napot, hogy utána kérdezősködjön a bárdnak. Megtudja, hogy nincs liliomtipró hírében és hogy nem tartozik egyik frakcióhoz sem.

XP

Dina 70 × 4 = 280 xp

Varázsló: 0
Tudós: 0
Guvner: Osztja a bölcs tanácsokat Dougnak az udvarlásról 30
Jellemvonások: családi ebédre megy 40

Ecco 90 × 4 = 360

Pap: áldást és pusztítást osztott a csatában… egy fa tetején gubbasztva… útonállóként :P 30
Művész: 0
Sorskovács: Madoutól a profit felét kéri a védővarázslatáért cserébe 30
Jellemvonások: Megpróbálta elsikkasztani a zsákmány egy részét 30

Madou 130 × 4 = 520 xp

Barbár: megküzd két minotaurusszal 60
Vadonjáró: vadonban lesből támad, sebesüléseivel is kint marad pihenni 30
Istenember: 0
Jellemvonások: trükkös, káoszon alapuló haditervet rak össze. Hajlandó próbálkozni tesztalanyként Dofizzix pszi-gátló fejpántjával 40

Malcolm 90 × 4 = 360 xp

Tolvaj: útonállóként megfizettette a muzsikát 60
Mesterember: 0
Érzéki: kipróbálta milyen útonállónak lenni 30
Jellemvonások: 0

Quenal 100 × 4 = 400

Varázsló: Útonállás során elaltatni próbálja a hajtókat 30
Tudós: a minotauruszok patásságán töpreng a haditerv készítése során 20
Guvner: Alaposan kivallat mindenkit arról, hogy mit zsákmányoltak 30
Jellemvonások: haditervet ötölnek ki az útonálláshoz 20

Rezsi

Legutóljára a X. hónap lett elszámolva, úgyhogy két teljes hónap és az 5 extra nap költségeit kell kifizetni. Ebből 22 nap volt az outlandi utazás, 13 a mocsártúra, ami alatt nem kell ételfogyasztással számolni, mert vittetek készletet magatokkal.
Feltételezem, hogy az úti készleteket Sigilben nem eszitek, mert nem finom és már unjátok, hanem félreteszitek a következő utatokra.

Madou szobabérlete, Dofizzix rendes és távolléted alatt csak félárat számolt fel: 8 ezüst
Aldrik szobabérlete: 11 ezüst

Kajakoszt Aldrinak (ő nem volt ugyanis Outlanden): 31 ezüst
Kajakoszt Madounak, 30 napra: 8 ezüst
Kajakoszt többieknek, 30 napra: 17.5 ezüst

Ez a visszafogott, de már egészséges étrend. Aki szereti megadni a módját, az vonjon le többet (Malcolm például szereti és ő többször volt a Zöld Malomban is). Például ha a napi fél liter sör/bornál többet isztok, mondjuk az egyik törzshelyeteken megivott a karakter egy-két liter sört/bort, akkor az 0.5 – 1 ezüst.

Munka (XII. 30-ig):
Madou 18 nap keresett munkát melósként, az idő nagy részében talált is. Keresett 15 ezüstöt.
Malcolmnak 10 munkanapja volt (nem számítva a mesék során lejátszott lakatoskodást). Ez alatt keresett 20 ezüstöt.
Dina és Quenal épphogy teljesítette a minimumot (tíz naponta egy nap munka a guvnereknél) és kaptak érte fejenként 6 ezüstöt.
Ecco: az Újévi ünnepek végére kb egy heti munkával elkészül a mocsárról a festménye.

A banda a boroshordós szállítmányért 5 arany védelmi pénzt kapott Anlesthiontól, ennek a felét kapták azok, akik az útonálláson részt vettek, amit szétosztanak ötük közt (Doug is kap). Így fejenként 5 ezüst üti a markukat.

A banda oszlopos tagjai (Malcolm és Ecco) kapnak a banda bevételeiből 1-1 aranyat.

Comments

Acheron Acheron

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.