Through Nine Worlds

New Year in Sigil IV

Betörés a házba

Aldrik és Ecco beszámolnak a többieknek Leffwynna utáni nyomozásukról. Aldrik még mindig azon töpreng, hogy hogyan tudná megbüntetni Öreg Idriket. Quenal beadványt írt nekik a két gith rabszolgakereskedő ellen, de miután egy este nyüglődik vele, rájön, hogy sokkal meggyőzőbb lenne, ha az áldozat írná ezt.
Eközben Ecco elkészül a mocsárról alkotott eklektikus festményével és bekereteztetve kirakja a házibulira készülve, Malcolm pedig újabb lakatot készít a kincsesládájára – sajnos hiába.

Osiris születésnapján Barnard megvendégeli az egész bandát a Hableányban. Madou bizalmatlan agyán átsuhan, mi lenne, ha fizetés nélkül lépne le Barnard. Itt szóba kerül, hogy Madou főzzön-e majd a másik házibulin, Haranna megdícséri az örökuszály levest, a többiek, akik tudják, hogy minotaurusz farkat vitt haza, elsápadnak.

Előző este Ecco beszélt Dinával, és kitalálják, hogy adnak két színházjegyet Dougnak, hogy elhívja Tarát. Malcolm már elhívta Dinát ugyanerre az előadásra, a Zöldfülü Istenre. Ez Kelemorg, az ork vígjáték író új darabja. A darab csapnivaló, alpári humorral. Kelemorgnak nem sikerült az előző darabjának szintjét még csak meg se közelítenie.

A csapnivaló színdarab után Dina és Malcolm elmennek egy tavernába mulatni és késő este érnek csak haza. Ekkor veszi észre Malcolm, hogy az ablaka nyitva van és valaki feldúlta a szobáját. A kincsesláda lakatát ugyan nem sikerült feltörnie az illetőnek, de vésővel szétfarigcsálta magát a fa ládát. A csapatból többen itt tartották a pénzüket, továbbá a szét nem osztott közös pénz és a rendkívül értékes kehely is eltűnt! A tolvaj több mint 800 ezüsttel lett gazdagabb, no és a több ezer ezüstöt érő kehellyel!

A csapat elkezd vadul nyomozni. Malcolm a háztetőn néz szét, Quenal a szobát kutatja át, varázslatot keres, Ecco és Dina pedig elmennek a harmóniumhoz bejelenteni a bűntényt. Sajnos az ünnepek alatti rengeteg zsebmetszés miatt a harmónium nagyon elfoglalt.

Bevonják Aldrikot is a nyomozásba, másnap pedig Malcolm Barnardtól is segítséget kér. Először a régiség kereskedőre gyanakodnak, mivel egyedül ő tudott a kehelyről. Este meglesik házát, de látnak ott mozgást, azon kívül, hogy az őr a részegest játszó Dinát kurtizánnak nézi. Másnap Dina kitalálja, hogy miközben meglátogatják a kereskedőt és elmondják neki a lopás tényét, gondolatolvasással fogja figyelni. Ebből kiderült számára, hogy nem ő a tettes.

Eközben Madou kitalálja, hogy ismét felbérli Teresát, a Csodálatost, hogy kerítse elő nekik a betörőt. Egyedül azonban inkább nem megy el a Tizedik Bugyorba, hanem Ecco és Quenal társaságában.

Barnard eközben viszont kiderítette, hogy a betörő az a tolvaj, akit Malcolm anno meglopott, és akivel kapcsolatban már figyelmeztette is kuzinját. A neve Docho, egy félelf, aki rögtön aznap este kifizette a Fenegyerekeknek a klánnak járó részesedést és elhagyta a Ketrecet.

XP

Aldrik 70 × 4 = 280 xp

Paladin: Igazságosztáson dolgozik a rabszolgakereskedők ügyében 20 xp
Kegyelem-kivégzője: Idriket meg akarja büntetni 20 xp
Fejvadász: Eljátszotta, hogy nem tud a karavános ügyletről, lenyomozta a régiség aukciót 30 xp
Jellemvonások:

Dina 70 × 4 = 280 xp

Varázsló: gondolatolvasást használ a régiség kereskedőre 30 xp.
Tudós:
Guvner: elmegy a harmóniumhoz bejelenteni a betörést. 20 xp
Jellemvonások: Dougnak segít csajozni. 20 xp

Ecco 90 × 4 = 360 xp

Pap: 0
Festő: elkészül a mocsárról alkotott eklektikus festményével és bekereteztetve kirakja a házibulira készülve. 30
Sorskovács: Amrathiont, a dalnokot, elhívja a házibuliba, hogy Dougnak izzadnia kelljen Taráért. 20
Jellemvonások: Dougnak segít csajozni. Elmegy a harmóniumhoz bejelenteni a betörést. 40

Madou 80 × 4 = 320

Barbár: 0
Vadonjáró: szakácsmesterkedik 20
Istenember:
Jellemvonások: gyanakszik Barnardra, hogy fizetés nélkül lelép. Mesél otthonáról a bulin. Sikerül elterelnie a szót a legutóbbi általa főzött vacsoráról. 60

Malcolm 70 × 4 = 280 xp

Tolvaj: a betörő nyomait próbálja megkeresni 20
Lakatosmester: újabb lakatot tesz a kincsesládjára 10
Érzéki: színházba ment 20
Jellemvonások: Maradék pénzét a klán megvendégelésére fordítja. 20

Quenal 50 × 4 = 200 xp

Varázsló: mágiával keresi a betörő nyomait 30
Tudós: 0
Guvner: vádiratot ír 20
Jellemvonások: 0

Comments

Acheron Acheron

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.