Through Nine Worlds

Ecset nyomában V.

Guihirron Vízesése

Felhőként tovább suhanó hőseink néhány óra múlva egy sérült lovagot láttak meg, Sir Ecklert, aki mellkasán a letépett rózsát szorongatta. Mint megtudták tőle, egy griff támadott rá, akkor sérült meg. Előre küldte Tarvadót, hogy hívjon segítséget. Később azonban a seb begennyesedett, és ekkor Run, az új apródja, elment az erdőbe gyógyfüveket keresni.
Quenal és Malcolm el is repültek megkeresni az öreg kereskedő fiát, miközben Dina és Aldrik lehordták a lovagot, hogy miféle felfordulást okozott azzal, hogy elvette a rózsát. Mint megtudták szerelmének szánta, Illasandrénak, akit el szeretne hódítani jegyesétől, Sir Dowanniontól. Tarvado azt javasolta, hogy egy nehezen megszerezhető ajándékkal próbálkozzon, Run pedig mondta, hogy ott van Rózsásszirt. Ecco alkudozni akart a lovag meggyógyításáról, de Aldrik ingyen megtette ezt.

Quenalról és Malcolmról az erdő felett lejár a varázslat, de egy feather fall varázslattal megóvja magukat Quenal. Megtalálják a segítségért kiálltozó Runt, de a fa alatt ólálkodó bagolymedvét is, amely majdnem letépte Quenal fejét, mielőtt sikerült végre elaltatnia.

Runt és Sir Ecklert rábeszélik, hogy vigyék vissza szépen a rózsát a dzsinnek, ők pedig tovább indulnak. Másnap szembetalálkoznak egy másik lovaggal, Sir Dowanionnal. Ő Eckler szerelmének a vőlegénye, és megtudják, hogy Tarvado küldte, hogy segítsen a megsebesült Ecklernek. Tarvado említette azt is, hogy egy Ecco nevű törpe és kompániája kergeti őt, amiről egy sólyom számolt be neki, és megkérte a lovagot, hogy állja útjukat.
A csapat elmondja saját maga vádbeszédét Tarvado vélt gaztetteiről, majd a lovag javaslatára Eccoval párbajban döntik el, hogy kinek van igaza. Thor áldása vezette Ecco csapásait, a derék lovag hamarost megadja magát és útjára engedi a csapatot.

Még aznap elérnek egy kaput, amin át átérnek Mercuriába, az aranyló, meredek szirtekkel tarkított második szintjére Celestia Hegyének. Egy patak partján táboroztak le éjszakára.

Másnap elérték a lovagi torna színhelyét. Egy tágas völgyben, egy tó partján számtalan sátor állt, színes zászlókat lobogtatott a szél, nyüzsgés és vidám mulatozás zaja ütötte meg füleiket. A tó partján egy hatalmas aranysárkány pihent, összetekeredve. Ennek láttán Madou nem is volt hajlandó bemenni, inkább kint maradt az erdőben. Dina felvetette, hogy talán álcában menjenek be, mert Tarvado biztos előttük járva rágalmazta őket, de Ecco úgy gondolta, hogy tovább kell gyakorolnia a bátorság erényét. Abban maradnak, hogy két csapatra válnak.

Aldrik, Ecco és Quenal egy sörsátorban kötnek ki, amit három kentaur lány működtet. Amikor megtudják Eccoról, hogy ysgardról származik, ingyen adnak neki egy kupa mézsört, hogy véleményezze. Ecco érti, hogy miről szól a deal, úgyhogy hangosan és hosszan méltatja a sört.
Nemsokára egy apród kerül elő, aki hebegve habogva próbálja visszakérni azt a három aranyat, amit gazdája (Sir Ullister) előző este tévedésből három ezüst előtt kifizetett. Végül Quenal oktatja ki arról, hogy ha a részeg lovag ilyen vaskos borravalót adott, azt nem lehet ám másnap csak úgy visszakérni. A sörsátorban találnak valakit, aki elmagyarázza nekik, hogy tudnak eljutni Guihirron vízeséséhez, és Ecco az ő segítségével rajzol is egy térképet.

Eközben Dina és Malcolm megcsodálják a sárkányt, majd felkeresnek egy illetékest, hogy Tarvado után érdeklődjenek. Illasandrét is megkeresik, hogy elmeséljék neki, mi történt két udvarlójával.

Délután megnézik a lovagi tornát, majd Quenal megszervezi Malcolm számára, hogy az apródok közt ki is próbálhassa egy gyakorlóbábun, hogy megy a kopjatörés. Mint kiderült, egészen ügyes benne. Ecco eközben összefut Amrathionnal, aki a lovagokat szórakzotatja dalaival és közben Tara felkutatására szeretne társakat toborozni.

Öt napi kemény hegymászás után érik el, eléggé kimerülve, Guihirron káprázatos vízesését. A szurdok túloldalán, egy kiugró sziklán megpillantják Tarvado táborhelyét, és ezért óvatosan, rejtőzködve ereszkednek alá és kelnek át a folyón. Az ifjú festőművész leengedve hagyta a kötelet, amivel felcipelte a cuccát, úgyhogy Ecco elkezdett azon felmászni, miközben a többiek lent tanakodtak.

Tarvado azonban észrevette érkezésüket és közölte velük, hogy múzsája figyelmeztette arra, hogy a baatezuk utána küldték ügynökeiket, hogy elrabolják tőle az ecsetet. Épp erre az esetre adta neki ezt, mondta, és előhúzott egy ökölnyi zöldesen derengő kristályt. Quenal nem várta meg, hogy befejezze mondandóját, altatás varázslatot mondott rá. Tarvado el is terült, ám kicsúszott kezéből a kő és néhányat pattanva a sziklán széttört.

Füst és robbanás borította be a szikla tetejét és három ördögalak röppent ki belőle. Gúnyolódva kőröztek a fejük felett és állapították meg, hogy Karalla terve sikeresen bevállt. Dina rögtön megértette, miről van szó: az ördögök bejutottak ide, anélkül, hogy az első szinten a szent tengerrel bajlódniuk kellett volna. Az egikük egy bénító-varázslatot mondott Eccora (szerencsére nem hatott), majd elrepültek, fittyet hányva az utánuk hajított tűzvarázslatokra.

Tarvadot megkötözték, Ecco pedig megszerezte végre az ecsetet, de egyelőre jobban érdekelt mindenkit a kalamajka, amit okoztak. Mint kiderült Tarvado nagybátyja volt Melvi Dangizzio, és az ecset az ő jogos örökségének a része (amin hugával osztoznak). Karalla, akiről Tarvado nem tudta, hogy baatezu, bíztatta fel, hogy az ecsetet vegye magához, ne árverezze el, hanem jöjjön vele ide.
A furmányos ördögasszony persze Eccot ráuszította, és mindkét féllel elhitette, hogy a másik tolvaj vagy rabló. Ellátta Tarvadot a kővel, ami révén baatezu cimborái beszabadultak Mercuriába.

Dina mágikusan üzent gyorsan Amrathionnak, hogy értesítse a sárkányt a bajról. A visszafelé vezető úton hosszasan beszélgettek a megszeppent Tarvadóval, némi vádaskodások is elhangzottak, hogy igazából kinek is a hibája ez az egész. Ecco visszaadta Tarvadonak az ecsetet, hisz egy sorskovács nem piti tolvaj, a srác pedig aggódva nézett elébe a sárkánnyal való beszélgetésnek.

A táborban megtudták, hogy a házigazda, Lord Torodan, már tucatnyi lovagot kiküldött, a baatezuk felkutatására, de az is kiderült, hogy ezen lovagok nincsenek annyira a helyzet magaslatán.

Keal egy jósvarázslatot mondott el Tarvado segítségével, hisz a srác heteken át hordozta magával a követ, így van esély, hogy a hátramaradó mágikus kötelék segítségével fellelhetik a démonfajzatokat. A sárkányasszony varázstáljában építkezésen szorgoskodó törpék jelentek meg.

Tarvado értetlenül nézte a jelenetet, azonban Lord Toradan megfejtette a rejtélyes látomást. Sir Dowanion és jegyese, Illisandré pont egy hete lovon távoztak. Ekkoriban egy csapat törpe kőműves mester pedig az elhagyatott Verdané vár felé utazott. Ez a vár Illisandré anyai nagyapjának a vára volt, Toradan szerint az ifjú szerelmespár oda akar beköltözni.

Keal megjegyzi, hogy az a vár nem véletlenül volt elhagyatott, baljós próféciák szóltak róla, amik lehet, hogy pont most fognak beteljesedni. Tarvado és a csapat elvállalja, hogy elmennek oda és felkutatják a baatezukat – Tarvado a segítségért cserébe odaígérte a mágikus ecsetet Ecconak. Házigazdáiktól még mágikus fegyvereket is kapnak a küldetésre, és azt is megtudják, hogy a féltékeny Sir Eckler már úgyszintén elindult Verdané Vára felé…

XP

Aldrik 150 × 10 = 1500 xp.

Paladin: meggyógyítja Sir Eclkert. 30
Mercykiller: bíróság elé kíséri Tarvadot, aki elszabadította az ördögöket. 30
Fejvadász: teljesíti a megbízást, elfogják Tarvadot. 30
Jellemvonások: leszídja Runt, hogy miért lopatta el a rózsát. Törpeként nem lelkesedik a repülésért. Nem is úszik a tóban, csak letisztálkodik. 60

Dina 110 × 10 = 1100 xp

Varázsló: sending varázslattal értesíti az ittenieket a démonokról. 30 xp
Guvner: magyarázza az igazát Dowanionnak és felháborodik azon, hogy párbajjal akarja az eldönteni az igazságot. 30 xp
Tudós: rájön, hogy a baatezuk terve miről szólt. 30 xp
Jellemvonások: kiosztja Sir Ecklert a romantikáról alkotott elképzeléseiért. 20 xp

Ecco 130 × 10 = 1300 xp

Pap: párbajozik Sir Downanionnal, elveti az álca ötletét a lovagi tornánál. 40 xp
Sorskovács: Bíztatja Runt, hogy legyen saját sorsának a kovácsa. nem veszi el az ecsetet Tarvadótól, mikor megtudja, hogy jogosan az övé. 30 xp
Festő: térképet rajzol, amivel eljuthatnak a vízeséshez. 20 xp
Jellemvonások: megszerzi az ecsetet, pénzért akarja gyógyítani Sir Ecklert. 40 xp

Madou 110 × 10 = 1100 xp

Barbár: agresszív Sir Dowannionnal és harcolni akar. 20 xp
Istenember: mint megértő godsman, szimpatizál Tarvadóval. 30 xp
Vadonjáró: kint marad az erdőben 20 xp
Jellemvonások: fél a sárkánytól és nem megy oda a lovagok táborába. Nem bízik a Sending varázslatban sem, hogy tényleg Dinától jött volna. 40 xp

Malcolm 110 × 10 = 1100 xp

Tolvaj: gúnyosan előadja, hogy fog beszámolni Sir Eckler hőstetteiről. Becserkészik Tarvado szikláját 40 xp
Érzéki: kipróbálja a kopjatörést és megcsodálja a sárkány átváltozását. 30 xp
Mesterember: 0 xp
Jellemvonások: kettesben randiznak Dinával a táborban, lelkesen tanul kopjatörést. 40 xp

Quenal 110 × 10 = 1100 xp

Varázsló: feather fall, mikor lejár a bűbáj, bagolymedve elaltatása. 60 xp
Guvner: kioktatja Sir Ullister apródját a túlfizetés kapcsán. 30 xp
Tudós: 0 xp
Jellemvonások: megszervezi Malcolmnak a kopjatörést, hogy gyakorolhasson. 20 xp

Comments

Acheron Acheron

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.